Daancruise.reismee.nl

Fiji Port Denarau

Zo dat was effe schrikken vanmorgen toen ik het dek op liep, wat een hitte hier zeg niet te doen ook het hele lido is niet te harden erg hoge lucht vochtigheid en belachelijk warm. Maar wel erg mooi echt paradise azuur blauw water palmbomen etc je kent het wel van de plaatjes maar als je er zelf bijstaat blijt het indrukwekkend. Dit is de eerste keer dat ze hier komen en het is een tenderport dus lekker met de bootje ongeveer tywintig minuten naar de kant, daardoor iedereen vroeg aan het ontbijt en toen ik om acht uur begon was het zalig rustig eigenlijk de hele dag dus kon mooi een hoop papierwerk inhalen en ben vanmiddag even aan land gegaan.

Was wel leuk erg aardige mensen en een mooi klein stadje, niet heel veel te doen de onvermijdelijke shops en Hardrock Cafe maar was toch even lekker om eraf te zijn. Vanavond was het wel weer allejezus druk en vroeg je hebt dan echt 2 uur dat je je helemaal suf loopt en dan tot tien uur niks meer een beetje rondhangen, maar je moet er toch zij uiteraard. Nog wel gelachen met de chef, die kreeg een mail van de corporate chef dat er ten alle tijden oesters in het steakhouse aanwezig moesten zijn ook rauw, maar die zijn bevroren en dan rauw dus echt niet te haggelen, hij proefde ereen en je had z'n gezicht moeten zien, this we do not serve putain (hij is half frans dus op z'n clouseau's) the corporate chef must be German no sea there ! Echt hij holde als een dwaas naar een kraan die het natuurlijk niet deed en nog een, en ik er maarachteraan lopen van wat doen we nou chef? 'We do not ever serve that' I don't care' echt iedereen lag in een scheur.

Morgen zijn we ook weer in Fiji Suva maar dat schijnt nogal een boevennest te zijn plenty mansen overvallen etc, dus het advies is ook van Buitenlandse zaken Australie lekker binnen blijven, dus morgen blijf ik in ieder geval aanboord! Later meer! GRT

At Sea

Vanmorgen dus echt weinig geslapen en erg vroeg, was ook b.s want vanf 0.630 to 0.930 was er de balle te doen uur vooruit en een zeedag dus die Aussies blijven lekker liggen. over de passagiers nog een keer wel appart volk hoor ze nemen deze cruises voornamelijk om zwaar te party'en, maar wel dankbaar!

Ik had verder vandaag laatste intro training van de 1st senior officer Mauro de Italiano was de moeite waard echt twee uur lang gelachen een en al show, van noNoNO en bladiebla hoop hand gebaren en Italiaans gebrabbel wat echt niemand verstond dus de helft weet nog niet hoe ze van boord moeten in een emrgency!

Verder weinig spannends vandaag, vanaf nu moet ik het zo'n beetje alleen doen daarboven al tot volgende week en volgende cruise. M'n sous chef gaat naar beneden naar de main galley voor training daar. En ik krijg volgende week een nieuwe ( en dan compleet) sous chef een Indier wordt weer een flinke uitdaging ben benieuwd, heb wel aardige ervaringen met Indiers. Maar de komende week gaat mijn van uren per dag werken er wel aan ben ik bang. Je moet je dus wel erg snel inwerken, maar so far so good heb een goed team en de chef en F&B (of de maestro zoals ze hem hier noemen hoe belachelijk kun je het maken) zijn tevreden. Ga nu zo slapen heb net voor het eerst een biertje gepakt in de crewbar en schrijf daar dit nu nog even heb geen wireless in cabin. Het gaat wel al lekker tekeer trouwens die ouwe schuit bonkt aardig, maar ik ben er dol op ik slaap er van als een baby. Morgen volgende haven Port Denarau Fiji, wil er wel effe af mag wel weer na een week!

Noumea (New Caledonia) eerste haven

Na twee dagen land inzicht Noumea hoort bij New Caledonia, was wel tof om aan te komen , das het voordeel als je op dek 12 werkt je ziet alles en je kan af en toe nog een frisse neus halen.

Had wel opening ontbijt 6 uur 's ochtends auw dus 0530 je mandje uit. Maar moet zeggen gaat wel wennen al, sneller dan ik dacht. Had vandaag ook tea time dus 's middags ook van 14.30 tot 16.30 en dan meteeen daarna dinner en steahouse en tratoria tot 23.00, en vanavond ook nog een uurtje vooruit dus dan eigenlijk 0.00 klaar je slaapt om 01.00 uur en om 5.15 gaat de wekker weer dat soort dagen zijn niet m'n favorite's maar gelukkig maar weinig.

Hadden vandaag ook een drill om 10.00 uur handig als je buffet om10.30 opgezet moet worden en je hebt dan maar vier koks, en we hadden ook nog een speciale bbq en een crew bbq. Die drills gaan hier wel grappig er zijn nogal veel Italiaanse officieren , en dan van het type veel goud om gebruind zonnebrilletje op blousje half open en veel praatjes, maar wel relaxed,Het Gaat er zoiezo relaxter aantoe dan ik gewend was met de italiaanse slag zullen we maar zeggen. Morgen meer sleepy!

Dag 1 en 2 Aanboord

Zo Eindelijk aanboord, was 's ochtends zeven uur pick was daarna ongeveer nog een half uurtje rijden naar het schip, lag in Darlinghurst net achter de Harbour bridge. Maar weinig kans om Sydney te zien, meteen aanboord. Duurde nog aardig lang kwam negentig nieuwe crew totaal aanboord. Daarna gebruikelijke instructie film en veiligheid etc. Toen naar m'n hut begeleidt echt want ze waren toch wel heel blij dat ik er was zaten blijkbaar al 3 weken zonder mijn positie. Hut is ok ziet wel dat het een oud schip is en dat ze de cabins van de crew nog niet opgeknapt hebben.

Daarna de chef ontmoet een franse canadees wel een aardige vent, kreeg rondleiding en lekker op het dek samen aan de koffie terwijl we zo onder de harbour bridge vaarde langs het Opeera house, en dat is dan toch wel meteen weer gaaf. Heb nu samen met een andere sous chef de leiding over deck 12 en ik moet zeggen das errug veel werk, je hebt het buffet restaurant nog een a la carte steakhouse en een italiaan en een soort friettent allemaal onder jouw verantwoording. Ik heb dus ook nog niet echt even lekker rust gehad en was nou al niet bepaald lekker uitgerust na die trip. Maarja alles went weer hopelijk. Ik ben de enigste europeaan samen met de chef, verder plenty filipino's en Indiers, maar wel een goed team daar, maar uiteraard nog een hoop te leren. Wat me wel opvalt is dat de passagiers 99% Aussies erg prettig om mee te werken zijn zannikken niet en als er iets niet is of later is het enigste antwoord 'no Worries' dat is wel een fijne verandering ten opzichte van die yankees. Verder morgen nog een zeedag en dan Noumea tropical paradise nr 1 op deze trip , die duurt 14 dagen is vrij lang, dus ben benieuwd verder, ik denk niet dat ik de tijd heb om elke dag verslag te doen, werk serieus 13 tot 14 uur per dag dus nu ook al weer half twaalf en straks om 8 uur weer beginnen. Maar ik probeer wel zo vaak mogelijk een verslag te doen!

Aangekomen!

Zo die vlucht zit erop, donders lang maar was toch redelijk te doen. Eerste vlucht van Amsterdam narr Hong Kong was wel het langs maar plenty ruimte had niemand naast me. En dat entertainment system van Cathay is niet slecht ben je wel effe zoet mee en dan gaat de tijd ook aardig snel. Kon niet echt slapen dat stuk (wat je zei El) is overdag en als je slaap krijgt moet je eruit en is het in ene keer ochtend leuk! Hong Kong was erg mistig en bewolkt dus weinig te zien en ook weinig tijd 2 uurtjes om te overstappen, wel een huge airport dit nieuwe was ik nog nooit geweest, wat rondgelopen en nog wat bami 37 zonder sambal genomen wel lekker.

De vlucht van Hong Kong naar Sydney ging vrij rap en ook aardig geslapen maar ja ben nu niet echt meer moe bedankt je hele systeem naar de haaie, morgen wel zeven uur present , maar ja zal ook wel lukken. Immigratie en quairintine op sydeny ging heel soepel en stond zo buiten lekker zwoel warm nog maar wel kwart voor tien 's avonds inmiddels. Hotel was 5 minuten van het airport, doen ze express denk ik kunnen ze teminste niet meer de stad in en de gek doen. Halve hotel zit wel vol met Carnival en P&O herken ze van mijlenver Filipijnen Indonesiers het gebruikelijke wat ik gewend ben. Kon gelukkig nog wel een happie eten, net mam nog gehad en nu toch echt maar proberen te slapen. Morgen begint het harde werken weer!

Vertrek

Yep zag ik nu ook weer vrijdag de dertiende en dan 22 uur vliegen gelukkig ben ik niet heel gevoelig voor dat soort zaken, maar toch.

Ben toch wel wat meer gespannen dan normaal voor zo'n vertrek, denk door nieuwe maatschapij en ver weg. Maar als ik eenmaal door de douane ben is alles ok weet ik ook! Nogmaals hoop dat iedereen z'n best doet om me te volgen , kan even duren weet ik uit ervaring en op zee is internet donders duur maar ik probeer dit blog zo up to date als mogelijk te houden! Daan

Bijna en een andere vlucht!

Schiet nou op moet langzaam toch er aan gaan wennen weer maar komt goed het gevoel is er weer langzame spanning. En jawel welcome to the cruise world vannochtend een late vlucht verandering! Maar ben er eigenlijk wel blij mee nu via Hong Kong en Cathay pacific voor m'n gevoel beter en ben er ook eerder en kortere vlucht!

Welkom op mijn Reislog!

Hallo en welkom op mijn reislog!

Dé plaats om op de hoogte te blijven van alle avonturen en ervaringen tijdens deze cruise. Vanaf nu zul je hier dan ook regelmatig nieuwe verhalen en foto's vinden, en via de kaart weet je altijd precies waar ik me bevind en waar ik ben geweest! Meer informatie over mijzelf en de reis die ik ga maken vind je in het profiel.

Wil je automatisch een mailtje ontvangen wanneer er een nieuw verhaal of een nieuwe fotoserie op deze site staat? Meld je dan aan voor mijn mailinglijst door je e-mail adres achter te laten in de rechter kolom.

Ik zie je graag terug op mijn reislog en laat gerust af en toe eens een berichtje achter!

Leuk dat je met me meereist!

Groetjes,

Daniel-Jan