Daancruise.reismee.nl

Brisbane

Eindelijk weer eens een update, heb weinig tijd gehad de laatste weken en eigenlijk ook niet heel veel te melden. De grootste klus de laatste week was eigenlijk de usph inspectie was weliswaar een interne maar blijft toch stressen, en die gast was ook nog eens de hele week aanboord en de eerste drie dagen samen met de Corporate executive chef. De dag dat ie de galley deed was echt niet grappig iedereen stijf van de stress en dan stoppen die gasten ook gewoon met koken heel raar niemand verteld ze dat en als je ze vraagt waarom ja maar de inspectie. Eigenlijk zien ze het liefst dat je gewoon normaal je werk doet en dan kunnen ze ook zien hoe en wat ze doen, en ook nog eens dat ze dan de hete ovens ting ting pans en grillers niet kunnen inspecteren omdat ze warm zijn.

Gister pas het eindrapport gekregen en al met niet slecht voor een 22 jaar oud schip, ze vinden altijd wel wat maar we kwammen er qua galley niet slecht af. Verder sinds vandaag verhuisd naar de main galley weer eens wat anders en ook wel weer een uitdaging is wel meer papier werk maar voor de rest doe je eigenlijk echt de balle heb nog een sous chef die eigenlijk de dagelijkse dingen regelt en dan 8 1st cooks en nog een hele berg andere chefs, je hebt wel een drukkere operatie en groter uiteraard en veel met storerooms butcher etc te maken maar sofar wel leuk en de tijd gaat ook wel een stuk rapper dan boven.

Deze week weer een australian cruise het weer is nog steeds naadje koud en veel rough sea echt al drie weken zo'n beetje niet tof, zou hier niet op vakantie gaan in de wintertijd alleen boven Cairns etc is het erg aangenaam en wel goed en niet te warm, maar Noumea Vanuatua etc is echt rainy season en niet top.

M'n collega exec sous is ook weer terug Thom de salt grill chef die was twee weken naar Engeland terug voor begrafenis van z'n oma, is wel tof is echt een goeie gast keihard in de keuken maar altijd in voor een hoop gezelligheid, kan het erg goed vinden met hem dus ben blij dat ie weer terug is.

Sta nu dus in de planning voor 18 september, hoorde van uwe de corporate dat ze dat voor alle exec sous en sous chefs gaan doen, en voor de First cooks zes maanden is echt wel beter voor iedereen. Ik blijf ook op de Dawn dat wordt dan zeg maar 'mijn'schip wat ik ook wel prima vindt en ook een goed plan ze proberen dezelfde teams qua management op dezelfde schepen te houden. Ik ga dus dan waarschijnlijk in November weer terug dus weer geen kerst en oud en nieuw thuis maar ergens op zee, ook wel prima ben geen fan van die dagen.

Begin Augustus krijgen we nog een zware drie daagse cruise komt een vrouwelijke celebrity chef uit Nieuw Zealand aanboord en een zwaar degustie zes course dinner en alle pers en head office babaloos dus dat wordt weer lachen heb er al een gedaan toen ik net aanboord kwam en geloof me dat zijn echt drie dagen from hell dan maak je dus echt wel dagen van 14 tot 16 uur op een dag, maar ook wel weer spannend. Dan nog een tien daagse cruise maar voor de rest blijft het hetzelfde 7 daagse gebeuren tot november.

op weg naar Brisbane

Das een poosje geleden, maar weinig tijd veel partys en alles loopt op rolletjes, echt ik kan het zo wel 5 maanden uithouden. Het team wat we nu hebben is errug goed en vooral het management is erg sterk en geloof me dat scheelt stukken. De nieuwe chef Ravindra is ok strikt en een beetje india maffia uiteraard maar ik kan het uitstekend met hem vinden. We hebben nu ook een exec sous chef voor deck 4 5 en 6 aanboord een duitse reus ik was eerst de grootste aanboord maar deze gast is nog een keer twee keer mijn size, lijkt wel op zo'n worstelaar, maar een prima gast met veel ervaring komt van royal caribean cruises.

Verder hadden we eerst geen worldcup voetbal aanboord maar sinds gister hebben ze eindelijk $2400000 neergeteld voor drie schepen, dus iedereen is verry happy en we volgen zoveel mgelijk, alleen de tijden ziij nogal slecht de eerste wedstrijden begiinen hier half elf 's avonds dus komende zaterdag zit ik front row in de crewbar met chef en de engelse chef van de salt grill nu is ook zware football fan, echt een toffe gast deze week elke avond party in de bar en gister z'n dertigste verjaardag uitgebreid gevierd. Is nu echt een stuk gezelliger dan m'n eerste contract je kent een hoop mensen meer en er zijn nu een hoop gezellige mensen aanboord scheelt een hoop.

Afgelopen zaterdag turnaround dag nog even een paar uurtjes Brisbane in gegaan, heb m'n itouch verkocht en de appple Ipad gekocht super apparaat, een voor mij en een voor Tom de salt grill chef was z'n verjaardags cadeau van z'n vriendin, was lache wasw negen uur 's ochtends bij de winkel en had precies de laatste twee in heel Brisbane.

Verder zoals ik al zei weinig te melden zitten in een prima flow krijgen nu als challenge alleen nog een usph audit van Carnival Australia en verder weinig alleen nog een dri daagse special comedy cruise maar die heb ik vorig contract al gedaan en is goed te doen! Later meer!

Port Douglas

Halverwege eerste cruise na drydock en mama mia wou dat we wat langer waren gebleven de ene dissaster na de andere. Eerst de dag in de terminal zouden we om 1400 moesten vertrekken maar er bleek nogal een essentieel onderdeel niet te werken de twee schroefen echt niet te geloven na twee weken in een drydock en dat doet het niet, uiteindelijk half een \'s nachts hebben ze de boel dan toch weer aan de praat gekregen gelukkig.

Het is verder wel opgeknapt maar voor zo ver ik kan zien voornamelijk cosmetisch, dining room is erg opgeknapt, lido etc hebben ze de ballen aan gedaan. De salt grill waar ik dus later aan de slag ga was nog helemaal niet af echt op het aller laatste moment stonden ze nog te verfen en schroefen etc niet te doen, nu werkt nog steeds de afzuiging in de keuken niet is net een sauna joh niet te doen. Het restaurant zelf is wel erg mooi geworden. Zal proberen wat foto's ervan te nemen en op dit blog te zetten.

Werk verder donders relaxed zweef nu een beetje tussen alles door main galley deck 12 deck 4 en 5 beetje alles in de peiling houden en wel veel papier werk maar wel relaxed, nieuwe chef Ravindra uit India prima gast en kan ik goed mee werken dus op dat front niks te klagen. Zoals het er nu uitziet blijf ik dit doen als exec sous chef tot september en dan nog vier weken naar Sydeny naar Luke Mangan. Vindt het wel prima soort vakantie na m'n contract dat het dan vijf maanden is maakt me geen bal uit. Heb die Luke Mangan nu ook ontmoet is deze hele cruise aanboord wel relaxed gast maar wel een baasje.

Deze cruise gaar verder prima behalve dus dat de motor het niet deed heel deck twaalf onderwater stond alle service liften kapot zijn airco in mijn hut al een week niet werkt toilet is verstopt. Internet de afgelopen 5 dagen niet werkte, en ik kan nog wel even doorgaan, maar alles went maar het is wel typisch dat ze wel alles cosmetisch opknappen en de rest maar laten velslonzen.

Het weer en de eilanden zijn hier trouwens prachtig ben er gister en vandaag afgeweest vandaag gesnorkeld vanf een catamaran, en gister het stadje bezocht, ben nu nog lekker fris en straks komen we hier ook verlopig niet meer dus het er maar even van nemen.

Dat was het nu wel even ben vast een hoop vergeten, er staat op het blog van P&O pacific dawn wel een leuk filmpje van het drydock dus de moeite om nog even te kijken, de link voot het blog staat aan de rechterkant van de eerste pagina bij links. of hier http://pacificdawn.pocruises.com.au/ het adres, staan een flink aantal filmpjes op!

Dag vrij nr 2.

Tweede dag off, zalig drydock mag van mij nog een weekje langer duren. Echt alleen Ontbijt is vroeg, en lunch de enigste tijd dat het een beetje druk is. Heb alles weer op de rails, goed organised, ze weten allemaal weer wat ze moeten doen en no more playing around !

Vandaag is de nieuwe chef aanboord gekomen chef Ravindra uit India, Chef Delmas die ik mijn eerste contract komt helaas niet terug hier hebben ze tegen z'n zin in naar de Pacific Sun gestuurd dissaster boot eerste klas echt niemand wil daarheen! Nieuwe chef op eesrte gezicht prima gast had al veel over me gehoord en alles positief. Ik hoor dat ie wel wat strikter is maar dat is niet erg. Corporate chef is nog niet aanboord dus hoe en wat met Sydney weet ik nog niet.

De sous chef die alsmaar ziek was is vandaag eindelijk weer begonnen, ben gister maar even naar zijn cabin gegaan en even een hartig woordje gesproken zat bijna te janken zeg ai ai, maar heeft blijkbaar toch geholpen. En dus nu lekker de hele dag en avond vrij ga straks om twaalf uur met de shuttle bus naar de City. We hebben een shuttle bus voor de crew de hele dag is toch een half uur weg de stad.

Drydock verder lijkt alleen maar of ze alles verder afbreken echt ongelovelijkje snapt echt niet dat dat nog goedkomt in tein dagen hahaha. Heb ondertussen wat foto's genomen die ik uiteraard straks ook er op zal zetten

Verder weinig nieuws te meldenhopelijk gaat alles okmet de nieuwe headchef hij is tot 5 Juni zoiezo nog samen met de andere headchef Sean. Ga nu douchen en lekker lunchen downtown is prachtig weer vandaag 26 graden strak blauwe lucht, Lucky gister was hele dag regen en koud slaat snel om hier.

Brisbane Drydock.

Zo eerste half dagje vrij in Drydock, dus maar even naar de Bibliotheek gegaan kun je lekker reaxed en gratis internetten.

Drydock nu dus de eerste cruise van drie dagen was een eitje en vloog voorbij, voor je er weer een beetje in bent was het alweer voorbij. Was wel een bende ze waren wel erg blij dat ik terug was, die gast die het van me overgenomen had was en is nog aanboord maar die bakte er dus echt niks van.

We hebben nu ook een nieuwe chef Sean jonge gast uit Canada prima kerel ook erg grappig en makkelijk dus daar hebben we weer mazzel mee. Drydock is tot nu wel makkelijk eerste twee dagen nog een beetje kijken hoe druk het zou zijn maar dat valt reuze mee hebben iets van 300 contractors aanboord dus dat is eigenlijk alles, beetje beter dan 1900+. Dus we zijn vandaag begonnen om de gasten wat vrije tijd te geven.

Zo'n drydock blijft wel een gebeurtenis het is een grote bende aanboord containers overal op dek kranen hoop herrie etc, maar wel spannend als je het zo allemaal ziet denk je dat komt nooit meer goed maar over 11 dagen moet het toch allemaal weer spik en span zijn we blijven het wel volgen. Zal proberen de komende dagen wat foto's te maken is wel leuk, het dock zelf mogen we niet in dat is te gevaarlijk maar de rest kunnen we overal komen.

Hoefde gelukkig niet van cabin te wisselen, maar wel al een paar dagen geen airco en nu al anderhalve dag geen water dat blijft dan wel behelpen, douches en toiletten buiten etc en gruwelijk warm in de hut slaapt ook niet echt lekker. Qua koken etc dus weinig te doen nu wachten op de corporate chef en die Luke mangan die komen later geloof ik dan kunnen we alvast aan de gang met de Salt Grill, en dan hoor ik ook wanneer ik nou precies naar Sydney ga.

Nou dat was het wel zo'n beetje, heb nog wel die ramp in Tripoli mee gekregen was niet best geloof ik dan is het wel weer raar dat je zo ver weg zit!

Brisbane dagje Sightseeing

Zo dat was een mooi besteed dagje, gister toch nog vrij laat gaan slapen, had het laatste stuk in the plane al aardig geslapen, dus was gisternacht niet echt moe. Was vanmorgen toch nog aardig fris en fruitig en op tijd op half tien. Even ontbeten erg goed by the way alles poepie vers en lekker, toen de stad in.

Hotel ligt midden in de stad dus alles was op loop afstand eerst door centrum dan loop je zo door naar de riverbank kun je een brug over naar de southbank erg mooi daar. Museums gekeken twee en twee uurtjes aan het 'strand'daar gelegen was prachtig weer, daar even koffie met lekkere patisserie gegeten. Toen langs de rivier over andere brug terug naar de botanical gardens ook erg mooi en gezellig ligt vlakbij de University of Queensland dus hoop studenten en een leuk sfeertje. Toen terug naar hotel daar vlakbij lunch gegeten op kosten van de company goed ding lekkere steak sandwich ook weer erg lekker super gebakken lekkere verse sla vers gebakken brood kon nie beter en lekker in het zonnetje was ruim 26 graden echt heerlijk noemen ze dan winter hier hahaha.

Daarna effe een napie gedaan ook belangrijk, vanmiddag nog even de stad in geweest moest naar de bank, had in nederland al een Aussie rekening geopend is toch makelijker maar dan moet je je hier indentificeren was allemaal zo geregeld kan volgende week kaart ophalen nette brief voor m'n werkgever om salaris te storten enhoe allemaal keurig geregeld. daarna nog wat rond gewandeld, maar rond vier uur begon het toch een partij te gieten en te onweren niet leuk meer, leek wel monsoen alle straten blank niet te zuinig. Ben toen maar even in een ierse pub gaan schuilen nog wat gelachen met twee maffe bakpackers uit Duitsland twee biertjes en nu in Hotel. Even opfrissen een drankje heb een lekker Australisch flesje wijn op de kop getikt 1 En dan nog even dineren hier in het hotel ziet er prima uit het restaurant en het wordt betaald dus waarom niet. Ik zal nog een paar foto's uploaden, en dan vanavond wel op tijd het mandje in want morgen begint het wel weer donders vroeg en zal het wel weer een vermoeiende dag worden.

Brisbane

Zo net aangekomen, mocht er een half uurtje uit gelukkig in Singapore dus eric zwemmen ging niet door hahah. Vlucht naar Brisbane was half leeg dus plenty ruimte en heerlijk geslapen top. Ik was uiteraard de enigste die opgehaald werd en customs en immigration was zo gepiept. Aardige gast heeft even sightseeing gedaan en alle goeie spots verteld. Hotel super novotel midden in de stad zit nu verhaal te schrijven achter mega apple computer kamer ook super en een mega bed waar ik nu dus wel effe in ga duiken sta wel te trillen op m'n poten onderhand schrijf morgen na sightseeing nog wel een stukje! Welterusten!

Dubai

Zo eerste stukje zit erop moet zeggen viel niet tegen had uiteindelijk een goed plekkie aanboord vertrokken maar tien minuten later dus goed begin. Goeie service en erug mooie stewardessen bij emirates moet ik zeggen! Eten was ook prima beter dan ik gehad heb de laatste paar keer.

Kon niet echt slapen onderweg was ook nog niet de lange ruk zullen we maar zeggen. Was wel mooi om boven dubai te vliegen je zag zo die twee maffe palmbomen eilanden in het donker liggen je schijnt ze ook vanuit de ruimte te kunnen zien, was wel appart. Onderweg vlogen we ook nog een tijdje in een convooi van emirates vliegtuigen leek het wel zo drie onder elkaar ook een heel appart gezicht.

Airport is wel ok erg druk is hier nu een uur 's nachts en het lijkt net of op een zaterdag middag op Hoog Catherijne loopt druk dus. Sterft hier van de shops maar de prijzen zijn echt afschuwelijk duur dus ik wacht lekker op m'n volgende vlucht en maak dit blogje even wifi is wel weer gratis. Ze hebben hier de ipad al Gijs maar dan moet je 1334 Us dollar voor neer tikken nou dan weet je het wel. Eten etc ook schreeuwend duur. Nu nog door naar eerst Singapore en dan Brisbane hoop dat ik erin Singapore wel even uit kan jullie horen het later wel! Grt

P.S Nog geen woestijn of kameel gezien net te donker denk ik!