@ Sea Na Willis island
Nou dat klonk spannender dan het was Willis Island bleek echt een donders klein eilandje, cq weerstation te zijn waar we alleen stopte om met die gaste (3 Om precies te zijn) te praten en een lullig weer ballonnetje de lucht in zien te gaan. Dat was het dus voor all the excitement zoals zelfs de kapitein over de intercom zei, en daar bleef het ook bij voor vandaag.
Heb verder besloten om de 6e eraf te gaan dan nog een weekje Sydney ben dus de 13e klaar en waarschijnlijk de 14e of 15e thuis ligt uiteraard aan de vlucht etc. Morgen laatste dag op zee en van deze cruise altijd drukke lunch en diner. Dan lekker een half dagje vrij In Brisbane! zal nog een foto van Willis Island uploaden dus zie ook foto's!
@ Sea Australian Day bound for Port Douglas
Zo dat was Australian Day wel lache die maffe Aussies vieren dat wel goed moet ik zeggen, het was de hele dag klote weer zie later, maar daar laten ze zich niet door ontmoedigen. Ik sprak vanmorgen een paar passagiers maar het enigste wat ze zeggen is we zijn van hier en zijn eraan gewend.
Gisteravond ruk met alle decoratie alles in groen en geel, en vlaggen etc. Vandaag heel de dag afwachten of we de grote bbq op het deck 12 buiten konden doen uiteindelijk wel, dus een hoop geren en gepuzzel want de setup was compleet anders en twee keer zo groot wel weer een uitdaging. Zag er wel top uit hoop ice carvings van opera house en sydney harbor bridge en koala's kangeroo's dus het zag er echt top uit. Maar we waren nog geen half uurtje open en aan het varen of het begint me toch te gieten en te waaien niet normaal. De rede het volgende linkje http://www.theaustralian.com.au/news/nation/drenching-rain-but-little-damage-as-olga-blows-in/story-e6frg6nf-1225823060406 mottige huricane oftewel cyclone aan deze kant van de wereld, vlakbij Port Douglas waar we morgen aankomen, was niet heel serieus force 1 maar wel donders slecht weer dus.
Om acht uur de hele handel maar afgeblazen alles was aan gort gewaaid en een grote bende aan dek, maar de passagiers kon het weinig tot niks deren die feesten gewoon door in de stromende regen wel grappig om te zien.
Morgen dus Port Douglas waar die cyclone aan land kwam,maar er schijnt niks aan damage etc te zijn. Daarna nog wat scenic cruising en dan terug naar Brisbane, dan richting het zuiden Sydney eindelijk weer Melbourne! en overnight in Hobart Tasmania klinkt beter maar er zal vast wel weer een of andere verassing komen.
Verder heb ik twee eind datums gekregen 6 maart of 24 april. Als ik 6 maart ga waar ik wel naar neig, nog een week in Sydney voor een soort training stage in de salt grill dat komt na 15 mei ook aanboord na drydock, soort celbrity chef restaurant wel interessant. Of dus 24 April, het enigste nadeel is als ik 6 maart ga heb ik een vakantie van drie maanden dat is wel weer lang. Ik kijk wel ik neig naar de 6e is beter voor m'n gezondheid etc, we zien wel jullie horen het wel zal er de komende dagen over denklen en eens met een wijntje met de chef over babbelen, ga nu naar de crewbar het is disco ! Happy republic India party het is dus ook de republic holiday voor India en er zijn nogal wat gasten uit India aanboord dus dat wordt vast gezellig!
@ Sea Bound for Yorky's Knob (Cairns)
Zo alweer een cruisje zit erop, ik moet zeggen die 7 daagse cruises gaan bijzonder snel, voor je het weet zit je 's ochtends weer op de rivier naar Brisbane. Vandaag een grote turnover van crew dus een hoop hectiek en gepuzzel om iedereen op de juiste plaats te krijgen hoop papierwerk en uiteraard weer de bijzonder snelle turnaround, ik sta er nog steeds van te kijken we komen 5 uur 's ochtends aan en afgelopen vanmiddag twee uur varen we al weer met ruim 1900 nieuwe hungry wolves onelovelijk en een ruim vol met alles, erg efficient gaat het hier.
Ik heb boven drie nieuwe gasten en op het eerste gezicht allemaal ok, verliep allemaal vlotjes de lunch beter dan vorige week en daar blijven we naar streven niet?! Nu deze cruise Noord Australie maar nu uitgevonden dat het allemaal tender ports zijn dus no way om eraf te gaan wel balen sofar voor sightseeing hier. Heb geen idee waarom maar dus ook geen overnight in Cairns, alleen maar een hoop gezeik met lunch en teatime, gelukkig maar een week en volgende cruise hebben we een paar grote steden Sydney en Melbourne.
Het is overmorgen ook nog Australia day de nationale feestdag dus daar komt ook weer een hoop bij kijken extra bbq op dek en allerlei thema toestanden, die Aussies zijn nogal trots op hun land, wat trouwens ook te merken is met voedsel op bijna alles staat owned and made in Australia we zetten het zelfs op de menu's wijnkaart etc, zijn ze dol op.
Ben er nu wel een tijd niet afgeweest, maar gelukkig kwam de chef uit zich zelf met een plan, heb volgende Brisbane de hele dag vrij tot vijf uur dus dan kan ik een half dagje eindelijk Brisbane in. Dat is wel tof dat ze daar aan denken of ze het ruiken dat je dat even nodig hebt.
Het weer is nog steeds onaangenaam warm, we hadden afgelopen cruise ook nog een lekke waterpomp dus alle airco op dek 12 naar de halve haan, warm echt niet te geloven, je moest echt 3 maal een ander koksjasje aan per dag echt zeiknat ook je muts helmaal kledder echt niet gezond. De chef ook meteen weer een actie die gaat gewoon in z'n blote bast in z'n office zitten geeft echt geen ene zak om iets Ï don't Care we should take it all off'die man blijft me elke dag verbazen zo grappig.
Morgen een zeedag en dan vier havens maar dus allemaal tenderen dan een zeedagje en al weer terug, ik geloof dat daarna de holidays hier wel over zijn en we een wat ouder publiek krijgen. Ben dat lallende jonge tuig wel zat en die oer vervelende kids! Later meer
@Sea bound for Noumea
Zo even een snelle update, toch maar even naar de dokter gegaan had toch een infectie aan m'n longen toch nog wat astma of bronchitus, dus meteen aan de anti biotica en een inhaler. En je krijgt er hier ook meteen steroids bij elke dag eentje voor een week en das straf spul de eerste keer lijkt het net of je 24 red bul op hebt maar ik voelme wel een stuk beter! Verder weinig nieuws ratings waren erg goed we hadden nog een meeting met de foos corporate pipo die bleek ik ook nog te kennen van de Royal viking sun blijft een klein wereldje een hoop nieuwe spannende plannen voor een mooi nieuw restaurant na dry dock en het nieuwe schip er zijn dus plenty mogelijkheden voor de mensen nu aan boord.
Verder dezelfde cruise als last week weer is een stuk beter iets minder warm maar zodra we richting Noumea komen wordt het donders benauwd. Later meer!
@ Sea bound for Brisbane
Zo even een snelle update wat een kakcruise zeg en volgende week hetzelfde liedje copy paste zeg maar. Weinig aan gaat wel snel voorbij, maar ben echt niet topfit de laatste drie dagen zeg maar gerust ziek. Soort halve verkoudheid met de verschijnselen van de griep en dan is het echt nog warmer dan je je kunt voorstellen echt 3 dagen boven de 42 graden en zo afschuwelijk humid, als je op dek gaat lijkt het of je rechtstreeks een turks stoombad inloopt. Dat is dus niet bevorderend voor m'n verkoudheid echt voel me als een krant kan echt de balle uitvoeren gelukkig hebben m'n jongens het in de gaten en nemen ze een hoop over.
Verder die twee inspectors van Carnival nu aanboord en dat gaf en geeft nogal wat stress, ik was gelukkig gister als eerste aan de beurt had ze niet verwacht was rustig tea time aanhet doen en ineens waren ze daar maar wel intensief anderhalf uur voor het lido en ze wilde echt alles weten en foto's had wel effe hoofdpijn daarna . Maar gelukkig alles goed en nu geen gezeur meer. Morgen nog een dagje op zee, ga toch maar effe naar de doc en hopelijk voel ik me dan wat beter.
@Sea bound for Noumea
Newyears cruise bijna over was een 12 daagse cruise en ja ze kunnen nog meer eten dan ik gezien heb tot nu. De laatste dagen hadden we geen aardappelen, kip, risotto en bijna geen bacon meer. Dus een hoop gepuzzel met de menu's en een hoop extra werk weer.
We hadden en hebben helaas nog steeds een ander groot probleem boven in Lido, mottige fruitvliegjes het begon een paar dagen geleden. Waarschijnlijk door de kerst decoratie al die ginger bread houses met al die zoetigheid en snoep. Nu is het dus echt een plaag en er is nauwelijks vanaf te komen echt teveel ze zitten op het fruit en pastrys die zitten daar natuurlijk de hele dag in het buffet. We hebben al van alles geprobeerd bio gel en azijn traps voor fruitvliegjes elke dag deep cleaning m'n chefs poetsen zich helemaal ziek, maar niks helpt echt sofar heel frustrerend wordt echt ziek van die kak vliegjes.
En daar bovenop komt volgende cruise twee public Health officiers van Carnival head office aanboord, dus iedereen begint alweer te panikeren, echt gezellig elke dag F&b in Lido om alles te checken maakt iedereen veel te nerveus naar m'n zin. Ik weet nu al dat ze alleen aanboord komen om te helpen ze gaan echt niet alles checken als gekken, maar probeer dat maar duidelijk te maken, ik heb dit soort onzin al vaak genoeg meegemaakt dus ik wordt niet zo snel meer nerveus.
Er was ook nog een minder leuke incident geloof 4 januari komt een van m'n chefs naar me toe met nieuws dat een andere chef 's morgens had gehoord dat zijn moeder was overleden. Die maffert had niks gezegd, typisch hij moet nog maar twee maanden en was in de running voor promotie echt een goede kok. Maar is dan bang dat hij naar huis moet geld mist et etc. Dus ik met hem naar chefs office dan de popel and performance manager. Hij wou echt blijven dus nu heb ik geprobeerd om hem een avance te geven voor z'n salaris voor de begrafenis van z'n moeder.Een hoop gedoe niemand aanboord kan dat goedkeuren, dus ik en de chef moeten naar Sydney head office mailen dat een het een goede chef is bla bla nooit te laat. Gelukkig is het gister approved, maar je moet ook weer voorzichtig zijn merkte ik, dat zei de chef hou hem in de gatten is hij vanboord geweest gokverslaafd etc. je wordt wel een beetje paranoïde ze kunnen van alles verzinnen om geld te krijgen. Voor zo'n gast gaat het om 800 dollar per maand echt ongelofelijk. Maar ik was ervan overtuigd dat het geen BS story was ik zag het in zijn ogen, wel ongelijk dat hij dan gewoon door blijft werken, ik zei tegen de chef ik moet er niet aan denken dat het mij gebeurd dat er iemand van je naaste familie overlijd ik zou maf worden en meteen de eerste de beste haven eraf en naar huis! Ik was er echt wel even van slag van zoiets je gaat toch meteen even denken wat als dat mij overkomt.
Verder blijft de chef nu definitief tot maart echt iedereen blij top. Heb zo weer gelachen afgelopen week, twee dagen geleden met chef en F&B even naar de bar we rolde om half drie eruit echt gelachen en leuk en interessant gepraat. Maar de chef de hele avond aan de scotch on the rock, was de volgende dag echt nergens te vinden had om 1000 uur culinaire show moest hem om half tien uit zijn mandje bellen. Je moet hem horen daarna, 'fucking hell I feel like shit to much scotch what did you to me' in zijn grappige Franse accent echt zo lachen, maar 's avonds gewoon weer op en top, echt zonder uitzondering de beste chef die ik gehad heb sofar.
Morgen weer embarkation in Brisbane dus half 5 op (auw) en een lange dag vol gekkigheid, zware loading en we moeten alweer pleitte om 1400 dus dat wordt weer lachen, een 7 daagse cruise dus dat is wel beter, maar de beste sous weg nog steeds 3 cooks short en vier bbq's! Zoals je wel ziet never a dull moment hier hahahah we blijven lachen!
@ Sea na Port Denarau
Gelukkig Nieuwjaar ten eerste voor iedereen! Die dagen zitten erop voor ons en ik moet zeggen voor ons is alles erg gladjes en succesvol verlopen. Nieuwjaars avond was eigenlijk voor ons niks bijzonders een ander menu maar geen midnight gedoe of buffetjes. Dus tien uur klaar en de chef had nog een feestje voor de keuken georganiseerd weer volle sjas muziek in de galley was weer gezellig. Daarna nog een party in de crewbar tot een uurtje of 4 en de volgende dag 0800 weer beginnen dus was wel een dagje brak.
We zijn uiteindelijk dus wel in Noumea overnight gebleven, om dat probleem met het water op te lossen dus de 31e zijn we de hele dag daar gebleven en Isle of Pines geskipt.
Vandaag een gewone zeedag en nu weer terug naar het gewone cruise Schedule, het is een twaalf daagse cruise dus altijd een uitdaging. Morgen Port Denarau in Fiji schijnt een erg mooi eiland te zijn dus daar probeer ik morgen wel even naar toe te gaan, blijft lastig heb net krap 2 en een half uur en het is een tender port, maar hopelijk lukt het.
Door om opdezelfde tijd als Fiji te komen zijn we gister en vandaag weer een uur vooruit gegaan dat is al de derde keer deze cruise, blijft vervelend. Volgens mij zitten we bijna op 12 verschil met Nederland.
Het enige goede is dat we op het eind van de cruise weer drie een uurtje erbij krijgen, altijd goed voor gezelligheid, hebben dan nog raffle en bingo dus leuk.
Ik heb nu ook eindelijk m'n keuken team weer op orde en op aantal, scheelt toch meteen een hoop merkte ik vandaag, scheelt stiekem toch een hoop al is het maar een mannetje wat je mist, stuurt alles wel in de war.
Ga nu nog even wat tv kijken als er tenminste iets op is ze herhalen hier wel terug vaak dezelfde films heb ice age en transformers 1 en 2 en gi joe wel honderd keer gezien, maar gelukkig ook CNN en BBC World en espn.
Vandaag dus in Port Denarau is dus echt wel een mooi eiland vanaf het schip lijken al die eilandjes op the island in Lost, maar vandaag op het eiland was het anders. Was wel weer bloedje heet en onbewolkt en dan heb ik het over ruim boven de 35 graden. Maar als je dan dus uit de tender stapt heb je in een keer een gezellig plein winkels hard rock café en McDonald's zelfs hier, echt maf. Ben wat gaan wandelen en echt super mooi en vriendelijke mensen. Had wel foto toestel mee maar nondepie batterij in de lader gelaten shit (mam dat herken je wel). Volgende keer beter we komen hier nog een keer terug voor ik eraf ga. Vanavond geen uur vooruit maar morgen en overmorgen een uurtje terug lekker. Morgen Suva schijnt een shithole en gevaarlijk te zijn dus we blijven morgen lekker aanboord snap trouwens niet waarom we er heen gaan als de Australia foreign bureau een negatief reisadvies geeft voor Suva en we hebben ruim 1700 Aussies van de 1900 passagiers aanboord?! (trouwens ook twee Nederlanders kwam ik vandaag achter!)